Luster krasi stropove mnogih domova

Jedna od osnovnih dilema s kojom se susreću mnogi koji se useljavaju u potpuni novi stan ili kuću je i odabir odgovarajuće rasvjete. Postoje razni oblici rasvjete, kao što su stropna, zidna i slično. No, ipak je stropna rasvjeta najčešća te gotovo sve sobe u domu sadržavaju neki oblik stropne rasvjete. A izbor stropne rasvjete je također vrlo širok. Mnogi se odlučuju za razne oblike plafonjera koje se mogu lako uklopiti u razne prostore. No, ima i onih koji isključivo povezuju dva pojma prilikom odabira, rasvjeta luster.

Odlična rasvjeta luster na stropu

Oni pojedinici koji žele odličnu rasvjetu i eleganciju na stropu će prilikom dolaska u trgovinu prodavaču reći samo dvije riječi, rasvjeta luster. Kada je riječ o lusterima, izbor je stvarno ogroman. Dođete li u trgovinu u kojoj se prodaje rasvjeta luster ili bolje rečeno mnoštvo lustera, bit će posvuda obješeno. Izbor lustera će stoga mnogima predstavljati određeni problem upravo zbog tog velikog asortimana.

Lusteri se uglavnom razlikuju po broju žarulja koje se u njima nalaze. Oni najjednostavniji lusteri mogu se sastojati samo od jedne žarulje, a određeni modeli lustera mogu u sebi imati jako mnogo žarulja. Naravno, zapitajte se koliko vam je svjetlosti potrebno u prostoriji. Ako je riječ o maloj prostoriji, onda birajte lustere koji se sastoje od malog broja žarulja jer će vas u suprotnom svjetlost zaslijepiti. Imate li pak nešto veću prostoriju, onda se možete odlučiti i za nešto veće, raskošnije lustere.

Lusteri u raznim prostorijama u kući

Budući da je u svakom domu bitna rasvjeta lusteri u tome igraju veliki ulogu. Ako ste baš odučili da ćete postaviti luster u svoj dom, morate za to odabrati prikladno mjesto. Najčešća prostorija u koju se postavlja luster je dnevni boravak. To je prostorija u kojoj se provodi najviše vremena te je stoga vrlo bitno dobro osvjetljenje. Stoga odaberite odgovarajući luster ovisno o veličini vašeg dnevnog boravka.

Druga prostorija u domu koju luster može itekako upotpuniti je blagavaonica. U nekim domovima blagavaonica ne postoji, već se radi zapravo samo o stolu pokraj kuhinje ili na nekom drugom mjestu. Ukoliko iznad tog stola postavite zanimljivi luster, on bi itekako mogao upotpuniti ukupni dojam i odlično se uklopiti u prostor.

HPS žarulja je pogodna za faze cvatnje / fruktifikacije. Čitajte više …

Moderne i kvalitetne vrtne garniture. Kakav god prostor na otvorenom imali – dvorište, vrt, terasa ili samo mali balkon, boravkom u tom prostoru lakše ćete pregrmjeti ljetne vrućine. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: