LED reflektori su odličan izbor za vanjske prostore

LED svjetla su prvo korištena u domovima zbog njihove praktičnosti. LED svjetiljka troši 70% manje električne energije od konvencionalnih žarulja sa žarnom niti, a istovremeno ima besprijekoran svjetlosni spektar. Osim toga, njihov vijek trajanja je više od 10 godina. Za razliku od tradicionalnih žarulja sa žarnom niti, LED žarulje ne zahtijevaju prigušnicu i ne morate čekati dok ne dostignu svoj puni svjetlosni kapacitet. 

One su mnogo otpornije na trenje, vibracije, udarce i fluktuacije napona i daju izvrsnu kvalitetu svjetla. I kao šećer na kraju, ekološki su prihvatljive. Sve ove prednosti odnose se i na unutarnju i vanjsku rasvjetu. Ipak, LED žarulje su prikladnije za unutarnju rasvjetu, dok su LED reflektori prikladniji za vanjsku rasvjetu.

Što su LED reflektori

LED reflektor je standardno moderno svjetlo koje se koristi za osvjetljavanje širokog spektra vanjskih područja, od terasa, prilaza i vrtova do industrijskih objekata i sportskih terena. Na tržištu postoje LED reflektori različitih snaga, boja svjetla te modele s ili bez detektora pokreta. Glavne karakteristike LED reflektora su:

  • Visokokvalitetna rasvjeta
  • Ušteda energije
  • Dug životni vijek
  • Sigurnost
  • Pojednostavljena instalacija

Bilo da se radi o modelima za osobnu upotrebu ili za osvjetljavanje velikih poslovnih prostora, većina trgovina daje jamstvo za svaki LED reflektor, najmanje dvije godine i jamči njegovu kvalitetu.

LED reflektor s detektorom pokreta

Vanjska rasvjeta sa senzorom pokreta ima mnoge prednosti, bilo da se radi o vanjskoj rasvjeti za privatne ili javne prostore, čemu služi LED ulična rasvjeta. Odlučite li svoj vrt ili prilaz osvijetliti LED reflektorima, nije loše razmisliti o modelima sa senzorom pokreta. Takav model sa senzorima kretanja uključuje se samo kada detektira kretanje u blizini i ne troši se nepotrebno električna energija. Osim toga, ne morate brinuti o pronalaženju prekidača, a modeli sa senzorom kretanja čine pronalaženje vaših ključeva (ili lokota) mnogo lakšim. 

LED reflektori sa senzorom pokreta troše nepotrebno električne energije.
LED reflektori sa senzorom pokreta uključe se samo kada detektira kretanje u blizini i ne troše nepotrebno električne energije.

Dodatna prednost LED reflektora sa senzorom pokreta je sigurnost koju osigurava. Bilo da se radi o privatnom ili javnom prostoru, svjetla koja se naglo pale prepast će svakog neželjenog gosta te vama dati do znanja da je netko bio u blizini.

Kako odabrati najbolje LED rasvjetno tijelo

Ovisno o snazi, boji i prisutnosti ili odsutnosti detektora pokreta, postoje različite vrste LED reflektora. Presudno pri kupnji je da li ga kupujete za vlastite potrebe ili planirate njime osvijetliti veće površine poput sportskih objekata. 

različite vrste LED reflektora
Postoje različite vrste LED reflektora, zbog toga prije kupnje razmislite o tome koliko prostora imate za njegovo postavljanje i koliko vam svjetla treba.

Kada kupujete za svoje potrebe, razmislite o tome koliko prostora imate za njegovo postavljanje i koliko vam svjetla treba. Osobna LED prednja svjetiljka trebala bi imati svrhu, ali ne bi trebala biti previše zasljepljujuća. Pri kupnji treba razmisliti i o željenoj boji svjetla i postolju samog modela.

Cijene u trgovinama s rasvjetom

Cijena LED rasvjete u svim oblicima viša je od cijene klasične rasvjete. Razlog tome je što se LED rasvjeta sastoji od elektroničkih komponenti putem kojih se pretvara energija u svjetlost. Zapravo, LED rasvjetu možemo promatrati kao električni uređaj dizajniran da radi dugo vremena, pruža dobro svjetlo i smanjuje vaše račune za struju. 

Cijena takvog uređaja bit će nešto viša od cijene klasične žarulje, ali će se dugoročno isplatiti, jer jednom kada kupite bilo kakav oblik LED rasvjete, dugo vremena ju nećete morati mijenjati i kupovati novu.

Ostale prednosti LED svjetala

LED svjetla emitiraju puno manje topline od tradicionalnih žarulja sa žarnom niti. Ako koristite LED svjetla za vanjsku rasvjetu, od te činjenice imate manje koristi, ali puno veću koristi imat će ptice koje će se moći motati oko vaših LED reflektora bez da im prijati opasnost od ozljeda. 

LED: Koje su prednosti LED rasvjete?

LED rasvjeta je potpuno sigurna i ne proizvodi ultraljubičasto zračenje. Uz to, LED reflektori mogu svijetliti do 100.000 sati. Oni rade i na niskim i na visokim temperaturama, nema opasnosti od eksplozije i precizno usmjeravaju svjetlo, što je jednako značajno i za male i za velike prostore.

Vanjska rasvjeta kao važan oblik rasvjete

Gore navedena rasvjetna tijela mogu se koristiti i kao LED ulična rasvjeta. Vanjska rasvjeta može se koristiti kao dodatak rasvjeti za uređenje vanjskih prostora i stvaranje određenog ugođaja. Odabirom LED vanjske rasvjete koja emitira svjetlost određene boje i topline, možete stvoriti ugodnu atmosferu u svom vrtu ili prilazu i imati mjesto gdje ćete se rado opuštati. 

LED ulična rasvjeta
LED rasvjetna tijela mogu se koristiti i kao LED ulična rasvjeta.

Osim toga, vanjska rasvjeta može poslužiti kao dodatna zaštita od neželjenih posjetitelja ako uključuje detektor pokreta. Postoje mnoge vrste vanjske rasvjete pa odaberite onu koja vam po svom dizajnu i namjeni najviše odgovara.

Postovi iz iste kategorije: