Električni radijatori kao potreba zimi

Dolaskom zime i hladnijeg vremena svi razmišljaju samo o tome kako zagrijati svoj prostor. S obzirom na to da danas postoji velik broj različitih načina grijanja, svi biraju onaj koji je cjenovno najprihvatljiviji i najučinkovitiji. Oni koji imaju pristup plinovodima i centralnom grijanju, a nemaju toliko problema koliko imaju oni koji nemaju pristup plinovodima u tom slučaju najbolje rješenje su električni radijatori. 

Istraživanja su i potvrdila činjenicu da su oni jedan od najboljih načina grijanja koji štede energiju i ravnomjerno griju sve prostorije u domu.

Primjereni za sve vrste prostorija u domu

S obzirom na svoju učinkovitost, električni radijatori vrlo su popularni, pa se zbog toga postavljaju u svim vrstama objekata. Tako ih možete postaviti u:

  • Domove (kuće i stanove)
  • Urede
  • Apartmane

Razlog zbog kojeg je električne radijatore moguće postaviti u bilo koju prostoriju u domu je taj što većina modela posjeduje električnu zaštitu, zbog čega ne zahtijevaju posebno prebacivanje i uzemljenje. 

Osim toga, posjeduju i zaštitu protiv prskanja vode, zbog čega ih je moguće postaviti u kuhinjama, i u kupaonicama, a također se mogu upaliti daljinskim putem, što uvelike olakšava regulaciju temperature kada niste kod kuće.

Top 11 električnih radijatora za dom.

Odaberite idealan model električnog radijatora

Kada je riječ o navedenim uređajima, baš kao i s odvlaživačima zraka postoji velik broj različitih modela koja birate s obzirom na svoj način života i na vaše potrebe. Električni radijatori, tako se dijele na:

  • Zidne 
  • Podne 
  • Univerzalne 
  • Ugradbene

Ovisno o tome želite li svoj model postaviti na zid na pod, želite li da je on vidljiv ili da nije vidljiv odabrat ćete jednu od navedenih vrsta. Svi oni daju jednaku količinu topline i svaki od njih je odličan izbor, samo ovisi o vašim osobnim željama.

Brojne prednosti grijanja na struju

Ukoliko još uvijek niste sigurni jesu li električni radijatori dobar izbor za vas, donosimo vam popis prednosti i nedostataka. Kao jedna od najvažnijih prednosti izdvaja se njihova vrlo jednostavna instalacija, kao i zamjena proizvoda kada dođe do nekih kvarova. Osim toga, kao što je prethodno rečeno, ove uređaje, baš kao i odvlaživače zraka, možete postavljati gdje god vama to odgovara. 

najbolji električni radijatori
Razlog zbog kojeg je električne radijatore moguće postaviti u bilo koju prostoriju u domu je taj što većina modela posjeduje električnu zaštitu.

Također, prilikom postavljanja ne morate podnositi nikakvu papirologiju i projekte, već samo angažirati tvrtku koja će vam ih postaviti. Osim toga, kod njih temperaturu možete samostalno postaviti na onu koja vama odgovara, a ta toplina koju proizvode će vrlo brzo zagrijati cijeli prostor i biti ista u svim prostorijama. Električni radijatori također su tihi dok rade, ne zauzimaju puno prostora te su vrlo siguran izbor jer imaju protupožarnu zaštitu i zaštitu od prskanja vode pa ih je moguće postaviti u svim prostorijama. Za razliku od primjerice podnog grijanja, ovi uređaju vrlo su cjenovno prihvatljivi prilikom kupnje i ugradnje. 

Nedostaci o kojima valja razmisliti kod električnih radijatora

Kada govorimo o nedostacima, tada se kao najveći navodi visok trošak energije, odnosno sve veća cijena električne energije na tržištu, zbog čega možete imati visoke račune za struju. Ako ste alergičar ili astmatičar ili je to netko u vašoj obitelji odnosno u vašem domu, električni radijatori možda nisu najbolji izbor zbog stoga što zbog zračnih strujanja podižu razinu prašine u domu. 

Ipak i ovaj nedostatak može se riješiti kupnjom odvlaživača zraka, jer danas na tržištu postoje posebni modeli koji u sebi sadrže filtere protiv prašine i drugih alergena u zraku te ih skupljaju u sebe pročišćavajući zrak i čineći ga ugodnim.

Korisni odvlaživači zraka

Još jedan uređaj koji se svakako preporuča imati u domu su odvlaživači zraka. Oni pomažu sa nakupljanjem prekomjerne vlage u domu. Ona može stvarati plijesan, a također može izazvati i razne respiratorne probleme. Preporučljivo je da razina vlage u prostoriji bude između 50 i 70 % pa ako je kod vas veća razina, odvlaživači zraka su svakako odlična opcija. 

kvalitetan električni radijator
Kao jedna od najvažnijih prednosti električnih radijatora izdvaja se njihova vrlo jednostavna instalacija.

Prilikom kupnje odvlaživača zraka najviše pažnje morate obratiti na njegovu snagu. O njegovoj snazi ovisi veličina prostorije iz koje će uspješno ukloniti višak vlage. Na pakiranju svakog proizvoda pronaći ćete detaljne podatke o tome kolika je snaga modela i za koliku kvadraturu prostorije je primjeren. Kupite li preslabi model i postavite li ga u neku veću prostoriju, on neće biti dovoljno snažan da smanji postotak vlage te će vaše ulaganje biti uzaludno. Ako niste sigurni koji odvlaživač zraka je prikladan za vaš dom, obratite se djelatnicima trgovine u kojoj ga želite kupiti za savjet.

Postovi iz iste kategorije: