LED žarulje – funkcionalnost opravdava cijenu

LED žarulje su najinovativnije i najpovoljnije rješenje za osvjetljavanja prostora pa i ne čudi činjenica da je tržišna potražnja za njima u stalnom porastu.
Statistike pokazuju da svakim danom sve veći broj kućanstava prelazi na ovu učinkovitu metodu rasvjete, a potrošači mahom potvrđuju njihovu funkcionalnost.

Kada su u pitanju LED žarulje, cijena je nešto viša od drugih vrsta žarulja, ali ona nikako ne bi trebala biti primarni faktor koji će vas odvratiti od kupovine jer na duže staze LED žarulje su itekako isplativ ulog.

Primjena LED žarulja

Posljednjih godina LED rasvjeta je u potpunosti osvojila tržište i potrošači ju mahom koriste u svim aspektima rasvjete. Tako se osim u rasvjeti prostorija u stambenim objektima, ove izuzetne žarulje mogu pronaći i u javnim ustanovama, u rasvjeti vanjskih dijelova objekata, a u posljednje vrijeme i prometnice se sve češće osvjetljuju LED žaruljama.

Vjerovali ili ne potrošači ledice naprosto obožavaju do te mjere da čak i lampe u frižiderima ili pak u svijetlima za bicikle zamjenjuju s ovim efikasnim i učinkovitim žaruljama. To i ne čudi jer LED žarulje imaju niz prednosti zbog kojih su korak dalje od svih drugih vrsta žarulja.

Prednosti LED rasvjete

LED rasvjeta je izuzetno učinkovit izvor svjetlosti, osobito za kratke udaljenosti i male površine.Ova vrsta svjetlosti ima niz prednosti koje su prepoznate od strane potrošača.

Tipične LED žarulje za rad zahtijevaju električnu snagu od samo 2 do 10 vata uz svjetlosnu iskoristivost od 140 lumena po vatu, što je daleko manje od klasičnih žarulja. Također, one usmjeravaju svjetlost na 160 stupnjeva prema dolje (za razliku od 360 stupnjeva), tako da s njima dobivate daleko svjetliju radnu površinu.

Nadalje, ova vrsta žarulja je izuzetno izdržljiva i otporna na udarce, za razliku od staklenih vrsta žarulja. Još jedna značajna prednost ledica je što ne sadrže živu koja je jedan od najotrovnijih elemenata na zemlji.

Što se tiče izdržljivosti i tu su LED žarulje u prednosti. Naime, životni vijek LED žarulje je 25.000 – 100.000 sati, što je daleko, daleko više u usporedbi s klasičnim žaruljama, čiji prosječni vijek trajanja je vrlo kratak, u prosjeku oko 1200 sati. Vođeni tom činjenicom ne možemo ne potvrditi da najčešće i veliko pitanje potrošača koje glasi; “LED žarulje – cijena?”, zapravo nije opravdana. Naime, prebacivanjem na LED diode, snizit ćete troškove električne energije i tako uštedjeti znatnu količinu novca. Osim toga eliminirat ćete gnjavažu čestih zamjena klasičnih žarulja kao i recikliranja fluorescentnih žarulja.

Dakle, kada zbrojimo sve prednosti koje imaju LED žarulje, cijena je danas upravo na onoj razini koja je dovoljna za odluku da klasične žarulje zamijenite s ovim planetarno popularnim rasvjetnim novitetom.

Postovi iz iste kategorije: