Vrtni stolovi i stolice daju poseban šarm

Okućnica je prva stvar koju vide vaši posjetitelji i prolaznici, stoga je od neophodne važnosti da se pozabavite oko njenog uređenja i opremanja. Vanjski izgled je ogledalo kuće i zbog toga se pobrinite da već na prvu ostavlja posjetitelje bez daha. Osim toga, ljetne večeri ispred kuće biti će trenutci za uživanje, a kako bi se mogli maksimalno opustiti pobrinuti će se vrtni stolovi i stolice.

Kroz ovaj tekst uputiti ćemo vas na što trebate paziti prilikom njihove kupnje i koji materijali su najbolji odabir, ali isto tako i savjetovati oko uređenja vrta i okućnice.

Najpopularniji izbor za vrt s ljudima je drvo. Savršeno se uklapaju u prirodu i izgledat će najbolje, samo pripazite da nisu u kontaktu s vlagom koja ih uništava.

Kako urediti okućnicu?

Neke osnovne stvari na koje morate paziti su naravno da okućnica bude čista i da se u njoj ne nakuplja otpad. Maknite sve nebitne stvari iz nje i pobrinite se da je vrt uredan. počupajte korov i uredite sve biljke koje se nalaze u okućnici.

Nakon što ste to odradili, bitno je da isplanirate osvjetljenje prostora. Tako će ona biti sigurna za hodanje po mraku, ali ujedno svjetlo može stvoriti dodatnu čar i poboljšati izgled kuće po noći. Također, pronađite ravno mjesto na kojem će se nalaziti vrtni stolovi i stolice, te se pobrinite da ga dobro osvijetlite. 

Naravno, to mjesto trebalo bi biti betonirano ili pješčano. Nipošto stol nemojte stavljati na zemlju, jer u tom slučaju će boravak tamo nakon kiše biti loš za čistoću tenisica.

Ako tražite najjeftiniju varijantu, tada je plastika dobar izbor. Pored cijene, može se pohvaliti i lakoćom kretanja.

Koji materijal odabrati?

Vrtni stolovi su dostupni u raznim materijalima, a svaki od njih ima određene prednosti i mane. Prilikom odabira je bitno da znate koje su one, kako biste odabrali rješenje koje najbolje zadovoljava vaše potrebe. Osim toga, razlikuju se i prema obliku te boji. 

Drveni stolovi su najpopularniji

Najpopularniji odabir za vrt kod ljudi je drvo. Ono se savršeno uklapa u prirodu i najbolje će izgledati, no najveća mana je što se teško održavaju. Bitno im je posvetiti pažnju i pobrinut se da nisu u doticaju s vlagom, koja ih uništava. Zbog toga je najbolje koristiti ih ako je prostor natkriven, ali i tada je bitno:

  • redovno ih lakirati 
  • zaštititi od insekata 
  • čuvati od vlage

Plastični vrtni stolovi

Najjeftinije rješenje su plastični vrtni stolovi, koji se osim cijenom mogu pohvaliti i lakoćom premještanja. Tako ih za vrijeme zime možete spremiti u kuću, a kada dođe ljeto izvaditi. Ako tražite najjeftiniju varijantu, tada je plastika dobar odabir, no morate biti svjesni da vizualno nisu atraktivni.

Čitajte i sljedeći članak: Čišćenje stanova i održavanje okućnice kuća

Čišćenje stanova od profesionalne agencije nudi kompletnu uslugu i brigu za čistoću i urednost. Njihovim angažiranjem ste sigurni da će i najnedostižniji kutak stana biti očišćen.

Stolovi i stolice od ratana

Vrtni stolovi od ratana i stolice (https://www.dom24.hr) su odličan izbor jer imaju dobar balans između prednosti i mana. Njihove prednosti su:

  • Kvaliteta
  • Ne zahtijevaju održavanje 
  • Izgledaju dobro

Ako ste u potrazi za dugotrajnim odabirom, onda je ratan izvrstan materijal koji će vas dobro služiti godinama.

Ratan je veoma zahvalan materijal, kako za udobnost sjedenja, tako i za lakoću održavanja.

Odaberite online

Kako bi imali širok asortiman proizvoda, najbolji odabir je internet kupnja. U web trgovinama dostupno je znatno više proizvoda i omogućeno je lagano filtriranje proizvoda, tako nećete gubiti vrijeme lutajući po prodavaonicama. Prilikom kupnje obratite pažnju na opis artikla, kako biste znali dimenzije i sastav, a isto tako nemojte zanemariti ni slike proizvoda.

Kupnja kvalitetne vrtne garniture

Ako imate veći prostor na terasi, tada je odličan odabir kupnja vrtne garniture. Ona će omogućiti udobno sjedenje i boravak na terasi, a ujedno će joj dati poseban izgled. Danas se u prodaji mogu pronaći razne vrste, od onih sklopivih, do garnitura u L, a prije kupnje je neophodno da vizualizirate prostor i znate što želite.

Također, nemojte zaboraviti ni izmjeriti dimenzije, da ne kupite garnituru koja će biti prevelika. Imajte na umu da se na njima često nalaze jastuci i da bi ih za pravilno održavanje trebalo staviti ispod natkrivenog prostora. Vrtne garniture od ratana su najpopularnije, no u prodavaonicama se mogu pronaći i razni drugi materijali. Svaki od njih diktira dugotrajnost i udobnost sjedenja.

Udobnost na prvom mjestu

Vrtne garniture su namijenjene za opuštanje na terasi i dugotrajni boravak po ljetnim noćima. Zbog toga je neophodno odabrati one udobne, a manje pažnje usmjerivati na njihov izgled. Ratan je veoma zahvalan materijal, kako za udobnost sjedenja, tako i za lakoću održavanja. Prilikom kupnje garniture uz nje ćete dobiti i jastučiće, koji će olakšati sjedenje i poboljšati udobnost.

Uz kupnju garniture za vrt dobro je odabrati i neke dodatne stolice ili fotelje, koje će povećati kapacitet sjedenja, a ujedno je neophodno kupiti i stol za vrt.

Postovi iz iste kategorije: