Kupite prave žarulje i uštedite sa njima!

Danas na svakome koraku možemo vidjeti neku reklamu, gdje možete nešto uštedjeti. Kupite automobil i uštedite, dođite u našu trgovinu po kruh i uštedite i tako dalje i tako dalje. Takve stvari kod mnogih upale, ali rijetki su takvi, koji se potrude, da bi uštedjeli tamo, gdje se stvarno može uštedjeti – u našim domovima. Da, i to se može, a što je najbolje, to se može dosta jednostavno.

Ako vas zanima kako, pročitajte nekoliko sljedećih savjeta i imate ćete u novčaniku koju kunu više na kraju mjeseca!

Rasvjeta je veliki potrošač energije

Za početak dolazi pitanje, uz kojega ćete se sigurno zamisliti – dali ste znali, da rasvjeta u vašem domu potroši između 15 do 20% sve energije? A sada se uz ovo zamislite, koliko novca bi mogli uštedjeti, ako bi znali, da može već jedna promjena žarulje uštedjeti puno! Prečitajte i koje su bitne žarulje u automobilu.

Ali idemo redom – da bi nešto uštedjeli, počnite gasiti rasvjetu u prostorijama, gdje se ne nalazite. Znači, ako vas cijeli dan nema u nekoj sobi, zašto bi u njoj morala gorjeti žarulja? Nikome ne koristi, samo troše energiju, koja vam krajem mjeseca uzme koju dodatnu kunu – a to si naravno nitko ne želi, jeli tako?

Idemo dalje – ako u nekim prostorijama ne trebate baš jake žarulje, zašto je na primjer ne bi promijenili za one manje jake. Danas postoje u trgovinama različite jakosti, pa uzmite ono, koja je neka osnovna – na takav način ćete opet uštedjeti nekoliko energije, koju ste do danas trošili potpuno nepotrebno!

I za kraj ono, gdje će se mnogi nasmijati, kako to do danas nisam pomislio – bojite vaše zidove u svijetle boje. To vam u vaše prostorije donosi više svijetlosti, a to znači, da ćete morati upotrebljavati manje energije iz rasvjete – eto, još jedan kratak trik, kojeg može svatko upotrijebiti i sa njime uštedjeti koju kunu.

Koje žarulje na kraju upotrijebiti?

Da bi sve skupa bilo stvarno efikasno, budite pažljivi, kad kupujete ono, što ćete montirati u vaš dom – kupujte uvijek žarulje, koje nose energijsku oznaku A! To će vam značiti, da će one trošiti skoro do polovicu manje energije od onih, koje se nalaze u najnižem energijskom razredu.

Znači, ako ćete raditi sve ove stvari, koje smo sada nabrojali, te još neke dodatne, koje se mogu još pročitati diljem interneta, sigurni smo, da će vaš sljedeći račun za elektriku biti niži i da će vam ostati koja kuna više u džepu – potrošite je radija na koju kavu ili sok i uživajte u tome!

Znate da bi vanjska rasvjeta u prostorima za boravak trebala biti meka i ne bosti u oči. Više o tome mođete pročitati ako slijedite linku.

Postovi iz iste kategorije: