Najjeftinije gume ne moraju nužno biti loše

Svaki vozač zna koliko su gume bitne. Osim što su automatski vidljive te su kvarovi na njima česti zbog izloženosti svim mogućim nepogodama i oštrim predmetima, one uvelike utječu na kvalitetu vožnje i mogu u potpunosti promijeniti iskustvo vozača.

Tipovi guma za auto

Uglavnom postoje dva tipa guma: ljetne gume i zimske gume.

Ljetne su očito namijenjene za toplija godišnja doba (proljeće, ljeto) te obično koristimo ove gume kad je temperatura 8°C ili iznad. Ove su gube bolje za vožnju po „kretanju“ jer su tanje i brže te lakše se okreću, manje su glomazne. Kod ove vrste razlika između najjeftinije gume i onih nešto skupljih nije velika.

Zimske gume su one koje se koriste ispod 8°C i one imaju nešto lošije sportske karakteristike. One su zapravo napravljene prvenstveno za sigurnost tijekom vožnje na mokrom i hladnom. Ovdje se razlika najjeftinije gume i onih skupljih znatno vidi, te se prilikom kupnji zimskih guma ne bi trebalo gledati na cijenu

Postoje i kombinirane gume koje su kao neka „natkategorija“: cjelogodišnje gume. Sama riječ kaže da su namijenjene za cjelogodišnje korištenje. Ipak, morate biti svjesni kako one imaju nešto lošije karakteristike od prethodno navedenih jer su kombinacija te ovaj model obično preporučujemo samo onima koji ne putuju na velike distance.

Na što pripaziti pri kupovini najjeftinijih guma?

Ono što je svakako najbitnije jest da pašu na vaše felge. Obično, ako imate model felgi koji je ispravan za vaš auto i niste alterirali veličinu i oblik, najlakše je na online trgovini filtrirati ponudu po brendu, modelu i godištu. Tada možete najpreglednije provjeriti što vam treba i koje vam se gume najviše sviđaju, a isto tako možete filtrirati po cijeni i tako pronaći najjeftinije gume.

Kako proći najjeftinije pri kupnji auto guma?

Mnogi nas pitaju kako uštedjeti pri kupovini guma, a mi imamo samo jedan savjet: online trgovine. Čak i ako ne volite kupovati preko njih, bilo bi dobro da se svejedno informirate.

Zbog vrlo lake dostupnosti informacija nemate izliku da ne pogledate model guma adekvatan za vaš auto. Kad se upoznate s okvirnim cijenama s obzirom na model, puno je lakše uočiti gdje je ponuda najjeftinija i tako pronaći najjeftinije gume.

Za ispravan i dugovječan rad motora automobila potrebno so motorna ulja. Njihova funkcija je spriječiti trošenje metalnih dijelova motora. Čitajte više …

 

Postovi iz iste kategorije: